Pizzerinki z cukinii z dodatkami

PIZZERINKI Z CUKINII Z DODATKAMI

  • Dwie cukinie (najlepiej takie o dużej średnicy)
  • Pomidory z puszki - 400 gram
  • Ząbek czosnku - 2 szt.
  • Cebula - 1 szt.
  • Oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Sól, pieprz, świeża bazylia

Ulubione dodatki:

  • Pomidorki koktajlowe
  • Czarne oliwki
  • Papryka żółta / czerwona
  • Salami, a w wersji bezmięsnej łosoś wędzony na zimno
  • Mozarella do posypania

Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, dodać pomidory z puszki dusić do odparowania wody. Sos dobrze doprawić, dodać również posiekaną bazylię. Cukinię pokroić w plastry o grubości 1 cm, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster posmarować sosem pomidorowym, ułożyć ulubione dodatki, posypać serem mozarella. Zapiekać 15-20 minut w 180 st. Gorące pizzerinki udekorować bazylią.

Ostatnia aktualizacja: