Pasta z awokado
Przepis na 2-3 porcje
- Awokado 1 sztuka
- Ogórek świeży 1/2 szt.
- Cebulka dymka 1 szt
- Czosnek 1 ząbek
- Szpinak świeży kilka liści
- Pomidorki suszone w oliwie 4 szt.
- Chrzan 1/2 sztuki
- Sok z cytryny 1 łyżka
- Sól, pieprz do smaku
- Kiełki rzodkiewki
- Opcjonalnie: łyżka jogurtu naturalnego
Awokado, cebulkę i czosnek blendujemy na gładką masę. Skrapiamy sokiem z
cytryny. Ogórka, pomidory kroimy w kosteczkę. Szpinak siekamy. Wszystko
mieszamy ze zblendowamym awokado. Dodajemy chrzan, (jogurt), doprawiamy
solą, pieprzem i przyozdabiamy kiełkami.
Podajemy z pieczywem lub grzankami. Na zdjęciu grzanki z chleba z kaszy
gryczanej.
Smacznego!