Pasta z awokado

Przepis na 2-3 porcje

  • Awokado 1 sztuka
  • Ogórek świeży 1/2 szt.
  • Cebulka dymka 1 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • Szpinak świeży kilka liści
  • Pomidorki suszone w oliwie 4 szt.
  • Chrzan 1/2 sztuki
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól, pieprz do smaku
  • Kiełki rzodkiewki
  • Opcjonalnie: łyżka jogurtu naturalnego

Awokado, cebulkę i czosnek blendujemy na gładką masę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórka, pomidory kroimy w kosteczkę. Szpinak siekamy. Wszystko mieszamy ze zblendowamym awokado. Dodajemy chrzan, (jogurt), doprawiamy solą, pieprzem i przyozdabiamy kiełkami.
Podajemy z pieczywem lub grzankami. Na zdjęciu grzanki z chleba z kaszy gryczanej.
Smacznego!

Ostatnia aktualizacja: