OWSIANY BANANECZNIK
Czego potrzebujemy?
- Mąka owsiana (bezglutenowa) lub 2 szklanki zblendowanych płatków owsianych
- 3 banany (w tym jeden do dekoracji)
- 3 łyżki miodu
- 3 całe jaja
- Łyżeczka cynamonu
- Łyżeczka sody
- Opcjonalnie można dodać ekstrakt z wanilii lub migdałów
Jajka zmiksować z miodem. 2 banany obrać, połamać na kawałeczki i
ponownie zmiksować. Następnie dodać jedną szklankę mąki, ciągle miksując
i powoli drugą szklankę mąki. Następnie dodać sodę i cynamon i zmiksować
wszystko do połączenia w gładką masę.
Piekarnik rozgrzać do 170 st. (termoobieg!), masę przelać do formy
wyłożonej papierem do pieczenia, udekorować wierzch trzecim bananem i
piec przez 35 minut. Pycha !