Cynamonowy chlebek bananowy

Czego potrzebujemy?

  • Mąka owsiana (bezglutenowa)
  • 3 banany (w tym jeden do dekoracji)
  • 3 łyżki miodu
  • 3 całe jaja
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • Łyżeczka sody
  • Opcjonalnie można dodać ekstrakt z wanilii lub migdałów

Jajka zmiksować z miodem. 2 banany obrać, połamać na kawałeczki i ponownie zmiksować. Następnie dodać jedną szklankę mąki, ciągle miksując i powoli drugą szklankę mąki. Następnie dodać sodę i cynamon i zmiksować wszystko do połączenia w gładką masę. Piekarnik rozgrzać do 170 st. (termoobieg!), masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, udekorować wierzch trzecim bananem i piec przez 35 - 40 minut. Pycha !

Ostatnia aktualizacja: