Waniliowy pudding z tapioki z musem malinowym

Przepis na jedną porcję - 297 kcl.

  • Tapioka perlista drobna 7 łyżeczek
  • Mleko ryżowe 100 gram
  • Ekstrakt waniliowy lub ziarenka z laski wanilii
  • Erytrol 2 łyżki
  • Maliny mrożone 100 gram
  • Wiórki kokosowe 1 łyżka

Tapiokę namoczyć w wodzie w proporcji 1:3 (najlepiej na kilka godzin). Następnie przemieszać dokładnie perełki i przelać wodą. Zagotować mleko i wrzucić odcedzoną z wody tapiokę, mieszając nieustannie. Kiedy kuleczki staną się szkliste, a płyn zgęstnieje, dodać wanilię i łyżkę erytrolu. Gęstniejącą masę przelać do pucharka. Dodać zblendowane owoce z łyżką erytrolu. Wierzch posypać wiórkami.
Smacznego

Ostatnia aktualizacja: