Waniliowy pudding z tapioki z musem malinowym
Przepis na jedną porcję - 297 kcl.
- Tapioka perlista drobna 7 łyżeczek
- Mleko ryżowe 100 gram
- Ekstrakt waniliowy lub ziarenka z laski wanilii
- Erytrol 2 łyżki
- Maliny mrożone 100 gram
- Wiórki kokosowe 1 łyżka
Tapiokę namoczyć w wodzie w proporcji 1:3 (najlepiej na kilka godzin).
Następnie przemieszać dokładnie perełki i przelać wodą. Zagotować mleko
i wrzucić odcedzoną z wody tapiokę, mieszając nieustannie. Kiedy
kuleczki staną się szkliste, a płyn zgęstnieje, dodać wanilię i łyżkę
erytrolu. Gęstniejącą masę przelać do pucharka. Dodać zblendowane owoce
z łyżką erytrolu. Wierzch posypać wiórkami.
Smacznego