Placuszki z płatków owsianych i banana

Składniki(ok. 10 placuszków):
3 jajka
2 dojrzałe banany (200g bez skóry)
70 g płatków owsianych

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ręcznym blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy. 
Smażyć na dość dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej masłem/olejem po kilka minut z każdej stron. Placki odwrócić, gdy na powierzchni pojawią się bąbelki, ale ciasto nie będzie jeszcze ścięte.
Podawać z dowolnymi dodatkami, np. owocami, miodem czy masłem orzechowym

Wartości odżywcze jednego placka ( ok. 40g)
(bez uwzględnia tłuszczu do smażenia)

Kcal 55,7 / Białko 2,5g /Węglowodany 8g /Tłuszcze 1,5g

Placuszki świetnie nadadzą się zarówno na śniadanie, jak i posiłek uzupełniający. 
Na zimno smakują równie dobrze co na ciepło, wiec można je bez problemu zabrać ze sobą do pracy lub szkoły

Ostatnia aktualizacja: