Kasza gryczana niepalona z sosem cebulowym z curry

Przepis na jedną porcję:

  • Cebula 1 duża szt.
  • Oliwa z oliwek 2 łyżeczki
  • Pietruszka liście 2 łyżeczki
  • Przyprawa curry 1 łyżeczka
  • Pieprz, sól - szczypta
  • Kasza gryczana niepalona 60 gram
  • Woda 3 łyżki
  • Płatki drożdżowe 1 łyżka

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę lub cienkie plastry i podsmażyć na oliwie. Gdy cebula się zeszkli dodać curry z 3 łyżkami wody. Ugotowaną kaszę połączyć z sosem cebulowym. Przyprawić solą, pieprzem, posypać posiekaną pietruszką i płatkami drożdżowymi.
Smacznego ! (Porcja 497 kcl. )

Ostatnia aktualizacja: