Ciasteczka owsiane bez glutenu, bez cukru, bez laktozy

Ciasteczka owsiane bez glutenu, bez cukru, bez laktozy

  • Płatki owsiane (bezglutenowe)
  • Daktyle suszone 4 szt.
  • Białko jaja 2 szt.
  • Len nasiona 2 łyżki
  • Pestki dyni 2 łyżeczki
  • Wiórki kokosowe 2 łyżeczki

Daktyle moczymy w przegotowanej wodzie (1-2 h), odlewamy wodę i miksujemy daktyle na gładki mus. Dodajemy resztę składników i mieszamy rękami. Formujemy dużą kulę ciasta. Ciasto na ciasteczka zostawiamy na 10 minut. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z kuli ciasta odrywamy niewielkie porcje, formujemy z nich małe kuleczki i spłaszczamy dłońmi. Ciasteczka układamy na blaszce. Ciastka owsiane pieczemy w temp.180st. przez 15 minut. Smacznego !

Ostatnia aktualizacja: