Ciasteczka owsiane bez glutenu, bez cukru, bez laktozy
Ciasteczka owsiane bez glutenu, bez cukru, bez laktozy
- Płatki owsiane (bezglutenowe)
- Daktyle suszone 4 szt.
- Białko jaja 2 szt.
- Len nasiona 2 łyżki
- Pestki dyni 2 łyżeczki
- Wiórki kokosowe 2 łyżeczki
Daktyle moczymy w przegotowanej wodzie (1-2 h), odlewamy wodę i miksujemy daktyle na gładki mus. Dodajemy resztę składników i mieszamy rękami. Formujemy dużą kulę ciasta. Ciasto na ciasteczka zostawiamy na 10 minut. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z kuli ciasta odrywamy niewielkie porcje, formujemy z nich małe kuleczki i spłaszczamy dłońmi. Ciasteczka układamy na blaszce. Ciastka owsiane pieczemy w temp.180st. przez 15 minut. Smacznego !