Bezglutenowe i niskokaloryczne ciasto z owocami z mąki kukurydzianej

Bezglutenowe i niskokaloryczne ciasto z owocami z mąki kukurydzianej:

  • Jogurt grecki 200 gram
  • 4 jajka
  • Mąka kukurydziana 150 gram
  • 40 gram ksylitolu (jeżeli lubicie słodsze, może być większa ilość )
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Owoce ok. 200 gram maliny /wiśnie / borówki lub każde inne na jakie tylko macie ochotę

(1 duży kawałek, ok 1/8 ciasta 145 kcl.)
Całe jajka zmiksować na najwyższych obrotach z ksylitolem na jasną i puszystą masę (ok. 5 min.). Dodać jogurt i ponownie delikatnie zmiksować. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia i ponownie delikatnie zmiksować. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i udekorować owocami. Piekarnik rozgrzać do 180 st. (góra - dół), wstawić ciasto i piec 40 min. Ciasto kroimy, kiedy wystygnie.

Ostatnia aktualizacja: